INDEX THE BAKA TWEET ASK FOLLOW INSTA

Sunday, January 1, 2012

Happy New Year! Goodbye 2011, Hello 2012!

Assalamualaikum :)




Tak sangka pulak aku, yang hari ni dah masok tahun 2012. Cepat betol masa berlalu ya, pejam celik pejam celik, cakkk! Dah 2012 dah. Tahun ni pon aku dah nak masok Penilaian Menengah Rendah. Nak kata ada azam, rahsia ahh. Nanti kalau kite beri tahu azam kita kat orang laen, pastu kalau habuk pun takde, apa gunanya kan? Kan selalu nya orang akan cakap,

"Azam aku tahun ni, aku nak belajar sungguh-sungguh, nak dapat straight As dalam exam. Jarangkan online, lebihkan study!"





Tapi kadang-kadang, hakikatnya tak berlaku pon.  Hanya sekadar kata-kata. Tapi apa-apapon yang berlaku, kita harus terima dan ikhlas seadanya. :)




Aku baca status dekat facebook, ramai friends yang kata,


"Arghhh! Aku masih nak cuti.. Taknak sekolahh... bblablabla"





Well, sejujurnya aku pon rasa macam tu jugak. Biasa lah kan, zaman remaja memang ramai yang nak keseronokan.. Tapi, aku terus think positive je. Dalam otak aku : "Nina, tahun ni kau jangan main-main. Tahun ni PMR. Biar ahh sebelum PMR kau bertungkus-lumus. Lepas Pmr kau boleh rehat weeii". Baru lah aku dapat perangsang sikit. Belajarlah untuk menasihati diri sendiri ya.










Okaylah. Apa-apa pun aku disini nak ucapkan selamat tahun baru/happy new year! Hope that tahun 2012 lebih baik dari tahun 2011.




PS: Nanti aku akan update entry pasal aktiviti cuti sekolah 2012 aku k? Stay tune! Ececece macam iklan tv lah pulak kan. Hahaha.

5 glittering star:

farhaz said...

orite ! hahaha

Fareena Harun said...

@farah hahaha. orite what?

farhaz said...

nothing . ehehee

Fareena Harun said...
This comment has been removed by the author.
Fareena Harun said...

@farhaz okay then. hehehe :D